Lesaffre ▷ Amelioratori de panificatie
27
page-template-default,page,page-id-27,page-parent,page-child,parent-pageid-23,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Amelioratori de panificatie

Ce este un ameliorator de panificatie?

Care sunt beneficiile acestuia? De ce se folosesc amelioratorii in panificatie?

In acord cu domeniul principal al activitatii grupului (fermentatia drojdiei) si pentru a satisface nevoile specifice ale brutarilor, Lesaffre dezvolta ingrediente specializate care sunt folosite in morarit si panificatie. Luand in considerare aceste aspecte, Grupul a dezvoltat o gama de amelioratori de panificatie, culturi starter si drojdie cu putere reducatoare, care inlocuieste unii aditivi.

Ce este un ameliorator de panificatie?

Un ameliorator este o combinatie de ingrediente: adjuvanti tehnologici, aditivi si diverse materii prime, care pot proveni sau nu din cereale, mixate conform unei formule.
Formula cuprinde toate sau o parte din urmatoarele 5 componente:

  • agenti oxidanti,
  • agenti reducatori,
  • enzime,
  • emulsificatori,
  • alte ingrediente cu efecte specifice.

Amelioratorii ofera brutarilor toleranta si siguranta. Acestia fac munca brutarului mai usoara si mai sigura, actionand asupra comportamentului aluatului in trei moduri:

  • Reologie: prin cresterea continutului, a elasticitatii sau extensibilitatii acestuia astfel incat sa fie capabil sa reziste la prelucrare mecanica;
  • Fermentatie: prin optimizarea actiunii drojdiei prin controlul fermentatiei si retentiei de gaz;
  • Coacere: prin optimizarea dezvoltarii produsului in timpul coacerii

Care sunt beneficiile unui ameliorator de panificatie?

Performantele unui ameliorator depind de tipul si cantitatea fiecarui ingredient pentru a produce un efect de ansamblu optim. Acest efect este legat de calitatea fainii, tipul echipamentelor folosite, procesul de panificatie si de tipul de paine care urmeaza sa fie realizat.

De ce se folosesc amelioratorii in panificatie?

Initial, amelioratorii aveau o aplicatie universala si ofereau o functionalitate larga in panificatie. Evolutia pietei si cerintele noilor tehnologii de panificatie din ultimi ani, au impus ca amelioratorii sa devina specializati.
Amelioratorii se adapteaza la variabile deosebit de importante cum ar fi calitatea diversa a fainii, procesele de panificatie si echipamentele de prelucrare. In consecinta, un ameliorator special adaptat la conditiile tehnologiceale brutarului face posibila:

  • Obtinerea mai rapida a aluatului,
  • Prelucrabilitate imbunatatita,
  • Crestere a tolerantei in timpul dospirii,
  • Randament mai bun.

In cele din urma, amelioratorii ofera consumatorilor cele mai bune produse de panificatie, in ceea ce priveste volumul, textura si culoarea miezului, aspectul si culoarea cojii, prospetimea si, desigur, gustul. Gama de amelioratori Lesaffre ofera numeroase beneficii tehnice (o productie mai usoara), de conservabilitate (ajuta produsul sa stea proaspat mai mult timp) si organoleptice (prin imbunatatirea aromei produsului).

Produse special adaptate la nevoile clientilor

Amelioratorii de panificatie sunt fabricati si testati luand in considerare calitatea fainii, procesele de productie, echipamentele folosite si tipul de produs ce se va realiza.
Amelioratorii sunt special adaptati la particularitatile fiecarei tari. Lesaffre este unul din liderii internationali in domeniul amelioratorilor de panificatie si are un numar important de realizari tehnice.

Magimix

Amelioratori de panificatie pentru reologie

Magimix Negropan MR

Magimix Negropan MR este un ameliorator de panificatie premium, destinat fainurilor puternice. Imbunatateste caracteristicile produselor finite (volum specific, porozitatea miezului, culoarea cojii) si prelucrabilitatea aluatului.

 

Magimix Negropan Xpress

Magimix Negropan Xpress este un ameliorator de panificatie, destinat fainurilor puternice. Imbunatateste caracteristicile produselor finite (volum specific, porozitatea miezului, culoarea cojii) si prelucrabilitatea aluatului.

 

Magimix Negropan MR New

Magimix Negropan MR New este un ameliorator de panificatie eficient si economic, destinat fainurilor puternice. Îmbunatateste caracteristicile produselor finite (volum specific, porozitatea miezului, culoarea cojii) si prelucrabilitatea aluatului.

 

Magimix Magimix Xtra

Ameliorator de panificatie, destinat fainurilor puternice si medii spre puternice (deformari medii-mici). Prin continutul sau,functioneaza optim atat in procesele directe cat si in cele indirecte. Poate fi folosit pe toate gramajele de specialitati de panificatie.

 

Magimix Optimo

Ameliorator de panificatie, universal, enzimatic, destinat fainurilor medii si puternice. Imbunatateste caracteristicile produselor finite (volum specific, porozitatea miezului, culoarea cojii) si prezinta avantajul ca nu contine emulsifianti.

 

Magimix Medio 

Ameliorator de panificație, universal, enzimatic, destinat făinurilor medii si puternice. Îmbunătățește caracteristicile produselor finite (volum specific, porozitatea miezului, culoarea cojii) și prezintă avantajul că nu conține emulsifianti.

 

Magimix Volplus

Complex enzimatic, destinat fainurilor medii si puternice. Imbunatateste caracteristicile produselor finite (volum specific, porozitatea miezului, culoarea cojii) si contribuie la relaxarea aluatului.

 

Magimix Bonopan

Formula complexa, enzimatica, destinata fainurilor medii si puternice. Imbunatateste caracteristicile reologice ale fainurilor cu gluten putin si puternic, acolo unde apare si fenomenul de strangere la cuptor.

Amelioratori de panificatie pentru prospetime

Magimix PanSoft

Formula complexa, concentrata, pentru volum si prospetime, creata pentru produse ambalate si neambalate.

 

Magimix PanSoft Plus

Formula complexa, enzimatica, creata pentru imbunatatirea prospetimii produselor finite ambalate.

 

Magimix Fresh

Formulă complexă, creată pentru îmbunătățirea prospețimii produselor finite ambalate. Acest produs amelioreaza doar prospețimea produsului și nu exclude folosirea amelioratorilor reologici.

Amelioratori pentru aluaturi congelate

Magimix Pastry

Ameliorator de panificație si patiserie, recomandat pentru toate specialitățile (baghete, chifle, blat pizza, aluaturi laminate, etc), care trec sau nu printr-un proces de congelare.