Politica de mediu - Lesaffre
21
page-template-default,page,page-id-21,page-child,parent-pageid-15,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_text_scaledown,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Politica de mediu

Lesaffre s-a angajat voluntar in dezvoltarea unei politici de mediu. Dorinta noastra de a crea o afacere de succes se bazeaza pe un real simt al responsabilitatii sociale.

Pana la 15% din cheltuielile noastre industriale sunt atribuite imbunatatirii mediului si ori de cate ori construim o noua fabrica, alocam 20-30% din investitiile noastre imbunatatirii mediului.

Productia, reciclarea si crearea de valoare adaugata din subprodusele proprii, optimizarea consumului de apa si incurajarea economiei de energie ajuta la protejarea vietii umane.Lesaffre se angajeaza in limitarea efectelor adverse ale actiunilor sale asupra mediului, dobandind astfel experienta in modernizarea produselor si prelucrarea de efluenti.
Lesaffre considera ca sustenabilitatea inseamna mai mult decat preocupari legate de mediu si implica in mod necesar o investitie in numeroase initiative de echipa pentru a sprijini populatiile locale.
Acest lucru s-a realiza tintr-un numar important de tari in care Lesaffre exista, cum ar fi Argentina, Maroc, Turcia, China. Nu mai putin de treizeci din cele mai bune practici au fost realizate in acest domeniu in intreaga lume.

Toate aceste initiative concrete sublinieza angajamentul Lesaffre la hranirea si protejarea mai eficienta a planetei.
Lesaffre utilizeaza materii prime provenite din agricultura pentru a produce drojdie si favorizeaza reintoarcerea in natura a co-produselor sale.

Economisirea apei
Eforturile companiei se concentreaza pe optimizarea utilizarii apei si mentinerea calitatii acestei resurse naturale. Astfel, compania promoveaza instalarea unui sistem denumit Cleaning in Place (CIP). Acest proces consta in utilizarea aceleiasi ape de mai multe ori la curatarea echipamentelor.


Economie de energie
Lesaffre desfasoara activitati de cercetare care sa permita dezvoltarea de proceduri de enconomisire a energiei.De asemenea, compania aplica proceduri de recuperare, folosind energie din biomasa. In plus, in toate fabricile noastre se remarca un efort continuu de optimizare a consumului de energie, in scopul de a realiza economii de energie fosila.
Mai mult decat atat, datorita faptului ca Uniunea Europeana este in conformitate cu Protocolul de la Kyoto, fabricile Lesaffre respecta planurile nationale privind emisiile cu efect de sera.